Selecteer een pagina

Trude Jongejan (Den Haag, 1929)

 

Na vele jaren keramiek maken en lesgeven aan volwassenen, is Trude in 1988 gaan schilderen. Ze kreeg les van Han Walraven, beeldend kunstenaar en docent aan de Koninklijke Academie Den Haag. Hier leerde zij werken met transparante schildertechnieken, o.a. de sluiertechniek. Ook bij Jan de Kok, docent en schilder uit Culemborg, bekend van zijn spirituele schilderijen, volgde zij lessen. Na een aantal jaren ging zij zich toeleggen op dekkend schilderen, eveneens met acrylverf. Op advies van een docent is zij later ook met olieverf gaan werken. Dit gaf haar nog meer plezier en mogelijkheden. Zij heeft dit jaren met veel passie gedaan. Zij zocht en vond telkens nieuwe technieken en bleef zich ontwikkelen. Geruime tijd maakte Trude deel uit van een vrouwencollectief met een atelier in Deventer.

Wat haar altijd is blijven boeien is de tegenstelling tussen koude en warme kleuren in relatie tot licht en donker. Zij werkt hoofdzakelijk abstract. Veelal begint zij aan een werk zonder vooropgesteld plan. Meestal bepaalt zij wel vooraf in welke kleurstelling zij ongeveer gaat werken. Het geeft haar veel voldoening om schilderwerken te laten ontstaan waarin ze dat wat in haar leeft met penseel en verf kan vastleggen.

Werken van Trude uit verschillende schilderperiodes zijn nu te zien en te koop bij Conferentieoord Deel Vier in Zwartsluis. Om de aankopen voor veel mensen mogelijk te maken, zijn de schilderijen laag geprijsd, tussen 40,- en  80,- Euro.

Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Villa Joep www.villajoep.nl/, de stichting die onderzoek doet naar  en behandeling van neuroblastoom bij kinderen. Mocht u Villa Joep met een groter bedrag willen ondersteunen, dat kan. Wanneer u een hogere prijs dan genoemd betaalt voor een schilderij van Trude, gaat dit extra bedrag naar Villa Joep. Daar zijn wij u uiteraard zeer dankbaar voor!

De schilderijen zijn te bezichtigen op afspraak per mail of telefoon. Aanbellen kan uiteraard ook, indien de zaal dan niet bezet is kunt u de expo bekijken.

Een overzicht van de schilderijen vindt u hier.

 

Baarlo 4 8064 PG Zwartsluis
(038)3865977 / 06 29 204 307

info@deelvier.nl

Previous article

Inspirationday

Next article

RELAX, RESTORE, RENEW

Pin It on Pinterest

Share This