Horecalocatie Deel Vier richt zich nu op toeristen

Luxe vakantiehuis in monumentale boerderij

 

Burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland opende donderdagmiddag de nieuwe vakantiewoning Deel Vier. Gezinnen en families genieten daar van de rust en ruimte in buurtschap Baarlo dat even buiten Zwartsluis ligt. Met de vakantiewoning kiezen eigenaren Jo Langenberg en Wim Grisnich voor een nieuwe toekomst van hun monumentale boerderij uit 1785. Daarin runden ze tot vorig jaar een horeca-en vergaderlocatie.

“Wij onderscheiden ons met de rust en ruimte”, zegt Grisnich tijdens een rondleiding door het gebouw. “Dit is een ideale plek voor grote gezinnen of families tot acht personen. Dankzij vier slaapkamers, veel zitjes, de hoogte van de boerderij en een grote tuin ervaren ze hier een gevoel van vrijheid”, vertelt Grisnich, die zelf anderhalf jaar aan de verbouwing werkte. Veel historische elementen wist hij te bewaren. Deel Vier ademt daardoor een karakteristieke sfeer.

Prachtig gelukt

Dat is ook wat burgemeester Bilder aanspreekt, zegt hij voordat hij de deuren van Deel Vier opent. “De enige manier om een monument in de benen te houden, is door ze een functie te geven. Dat is hier prachtig gelukt”, vindt Bilder. De burgemeester is blij met een extra vakantiewoning in zijn gemeente. “Zwartewaterland investeert de laatste jaren veel in recreatie en toerisme. We willen meer mensen laten zien hoeveel moois onze gemeente te bieden heeft, zonder dat we op zoek zijn naar massatoerisme en wilde evenementen. Deze locatie past heel goed bij die filosofie.”

Veel vraag

En bij een belangrijke trend in de toeristensector, zegt Thea Paassen. Zij is namens MarketingOost gebiedsadviseur IJsseldelta. “Ook deze zomer zien we in Overijssel veel vraag naar vakantiewoningen. Veel gezinnen en families zoeken luxe vakantieverblijven. Daarom zijn we blij met een initiatief zoals Deel Vier. De locatie is bovendien geweldig. Waterdorp Zwartsluis heeft veel te bieden: gezellige terrassen, ambachtelijke winkels en Nationaal Park Weerribben-Wieden en de hanzesteden Hasselt, Kampen en Zwolle om de hoek.”

Dat Deel Vier aansluit bij de wensen van de toerist, merken Langenberg en Grisnich al. Voor de officiële opening mochten ze al de nodige gasten ontvangen. “En dat zijn precies de mensen die we voor ogen hadden: grote gezinnen of families die opa en oma gezellig meenemen. Onze gasten zijn heel enthousiast over de sfeer in de woning en de grote buitenruimte die ze mogen gebruiken. Ook voor de komende maanden hebben we al veel reserveringen staan.”

Kijk voor meer informatie over de nieuwe vakantiewoning op www.deelvier.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Share This